Kogekonens Hjemmelavede Rødkål


Både til Morten’s anden og julemiddagen er rødkålen obligatorisk tilbehør. Og her skal du få min egen opskrift på hjemmelavet rødkål. Den er nem at lave og smager såååå meget bedre end  supermarkedets.

God fornøjelse.

Du skal bruge:

  • Et rødkålshoved
  • 50 gr. stegemargarine / fedt / smør
  • 1,5 dl eddike
  • 2,5 dl ribssaft 
  • 1 dl rørsukker
  • 2 dl ahorn sirup
  • 4 tsk groft salt
  • 1 tsk frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Start med at pille de yderste blade af rødkålen. Skyl rødkålen og del hovedet i 4 dele.

Fintsnit hvert stykke minus stokken (det hvide).

Sæt en stor gryde over med fedtstoffet og når det er smeltet fordeles det snittede rødkål i gryden. Rør jævnligt rundt.

Når det har stegt ca. 5 minutter ved middel varme, tilsættes eddike og der røres rundt. Kålen får en flot rødlig farve som eddiken er med til at give.

Derefter tilsættes resten af ingredienserne: saft, sukker, sirup, salt og peber. Lad det simre i ca. 45-50 min. Rør jævnligt rundt.

Tips: Lad en grydeske stå i gryden så låget ikke kan lukke helt til. Rødkålen bliver grå, hvis låget slutter tæt.

Opbevaring: 

Hvis du laver rødkålen i forvejen, skal den varme rødkål hældes på rene, varme skoldede glas og låget skal sættes på med det samme. Opbevares i køleskabet indtil det skal bruges. 

rødkål_start
rødkål
Del opskrift