Så fik jeg øje på mine første ramsløg i år. De er sammen med vintergækkerne og krokus mine dejligste forårsbebudere.
De betyder, at jeg kan gå i gang med at tilberede årets første “høst”. En fantastisk følelse som bobler i mig: Forår!
De første er plukket – og allerede lavet til en skøn pesto, som du kan afprøve med min opskrift nedenfor.
I opskriften bruger jeg solsikkekerner og Italiensk Pecorino (fårmælksost), så alle med nødde- og laktoseallergi også kan spise det.
Pestoen kan bruges til al madlavning. F.eks. som marinade til kyllingebryster steget i ovnen. Eller som smagsgiver til bruschettaen: Ramsløgspestoen pensles på daggammelt brød og ristes i ovnen i 4-5 minutter ved 180°C.
Pluk Ramsløg
Ramsløgene finder du typisk i den fugtige skovbund i bøgeskoven. Når du plukker ramsløg, skal du være opmærksom på, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonvaller. De to planter minder om hinanden i udseende, men ikke smag.
Liljekonvaller er meget giftige at spise.
Sådan ved du, at det er Ramsløg
Tag et blad og gnid det imellem to fingre. Hvis det dufter af hvidløg, så er det ramsløg.
Hvis det ikke dufter af noget, så er det liljekonvaller, og dem må du endelig ikke bruge.
Ha’ en god tur i skoven.
Kogekone de luxe’s Ramsløgspesto
Du skal bruge:
- 100 gr. Ramsløg
- ca. 40 gr. Solsikkekerner
- ca. 40 gr. Tør Pecorino
- 4 dl. God Jomfru Olivenolie
Blender
2 opbevaringsglas á ca. 2 dl
Sådan gør du:
Skyl først ramsløgsbladene og kom dem i en blender. De skal være fint blendet. Derefter tilsættes solsikkekerner. Skær Pecorinoen i små stykker og put dem med i blenderen. Når det hele er blendet fint, kommes olivenolien i lidt af gangen. Så er der en dejlig og delikat ramsløgpesto.
Skold glassene inden brug. Hæld pestoen i. Sæt dem i køleskabet, hvor de kan holde sig i ca. 2 måneder uåbnet, men hold øje med dem.